Return to Project-GC

Welcome to Project-GC Q&A. Ask questions and get answers from other Project-GC users.

If you get a good answer, click the checkbox on the left to select it as the best answer.

Upvote answers or questions that have helped you.

If you don't get clear answers, edit your question to make it clearer.

0 votes
373 views
How is the challenge checker run for my next country? Do I have to manually check every blue marked challenge or  can I force the automatic cheker to run?
in Support and help by vw bus (120 points)

3 Answers

+1 vote
A related bug has been found (regarding distance) in step 2-3 and 6-7. This in combination with the challenge having two challenge checkers seems to have been the issue.
by magma1447 (Admin) (243k points)
Och ni har fixat det ser jag. Nu ser det riktigt ut.
Tackar.
0 votes
Auto checkers run for a defined amount of time for each day, picking new challenges according to various rules. The further from your home the more you need to wait, basically.
by pinkunicorn (Moderator) (196k points)
310 km  bort. Från 2018. https://coord.info/GC7VTRN
Varför visar inte den att jag uppfyller? Ett exempel.
Just det där exemplet har ju två checkers kopplade till sig, spontant gissar jag att det blir rörigt i systemet då. (Jag hade grön bock på den ena men inte på den andra.)
Men min fråga gäller automatiska checkern.
Behöver jag klicka på varje challenge manuellt för att få en grön bock på kartan?
Jag pratar också om automatiska checkern men det är ju samma checker som kontrolleras oavsett om du kollar den manuellt eller inte.
0 votes
The process of the auto-challenge-checkers and how the checkers are "chosen" is described in the wiki: https://project-gc.com/w/Auto-challenge-checkers
by Pleu (48.1k points)
I have checked that. But I don´t get the criteria for updates.
Point 6-9 in the list would be when the checkers in Norway are tested for you in general, if few checkers from that country are tested I would assume you have "slow checkers" in Sweden that block you from reaching those checkers in point 4-5 on the list.
Jag har alltså för många challenge närmare med notering? Då behöver jag köra manuell check för varje som är blå?
Nej, om du bara väntar så kommer dom att köras förr eller senare oavsett men systemet följer en prioriteringsordning som prioriterar "hemlandet" så därför tar det längre tid innan den når till Norge även om cacherna är fysiskt närmare dig än någon cache som ligger i tex Skåne.
Som jag ser det så har jag noteringar på 500 challenges så får jag ingen mer automatisk koll. Jag stannar ju då på kriterie 1.
Eftersom det exempel jag gett är från 2018 så verkar det som jag uppnått spärren.
Går det att få dispens för fler steg i kontrollen eller blir det att antingen logga de jag har noteringar på, ta bort noteringar, eller manuellt köra checkern?
Nej, för auto-challenge-checkers körs varje dag och dom som du har notes på kollas bara en gång i veckan. Har du 3500+ notes så är det möjligen risk att du "fastnar" där men du har ju bara sex notes (varav fyra är gröna och aldrig körs) så det finns inte på kartan att det skulle vara det som är anledningen.

Som det står i wikin, det körs upp till 500 checkers per dag beroende på urvalet.  Det används så många steg i kontrollen som algoritmen "hinner med".

Du ser på startsidan hur många checkers du har kört senaste veckan/månaden/3månader/6månader/året, har du ovanligt låga siffror där så hade jag kontaktat support men annars är det som sagt inte konstigt och det är bara att vänta.
Checkers använda senaste veckan: 609
Checkers använda senaste månaden: 2,854
Checkers använda senaste tre månaderna: 8,040
Checkers använda senaste sex månaderna: 15,205
Checkers använda senaste året: 24,880

Jag förstår ändå inte. Är det samma närmaste som kontrolleras varje vecka?
Jag har challenge som jag vet att jag kollat tidigare och lagt till i en lista. De har jag nu ingen kontroll på, alltså blått frågetecken på kartan och avsaknad av grön bock. Är det på något sätt nollställt eller sparas godkänd kontroll bara en viss tid?
Hur lång tid ska det kunna ta att få t.ex. norska challenge att uppateras? Närmaste 22 mil bort.
Nej det är inte samma närmaste som kontrolleras varje vecka, det är en algoritm som räknar ut vilka upp till 500 checkers den ska köra för dig baserat på ett antal olika faktorer som står i wikin.

Att du har blått frågetecken på cachen du har länkat tidigare och tidigare har haft grönt på beror gisningsvis på att det finns två checkers. Har du grönt i den ena och är okörd i den andra så gissar jag att det blir knas med kartan. Det går inte att räkna ut när en checker kommer köras.

Har du fått grönt så brukar det sparas men det kan såklart ha hänt något så att PGC har tappat datan, det vet inte jag något om men saker går ju sönder ibland.
Det är många cacher som ser ut att vara okörda trots att jag vet att de varit OK tidigare. Var det bara en så vore det inget problem men nu kanske det är ett hundratal som borde varit uppdaterade.
Och så nämner du att jag bara har notes på 4st, det stämmer inte, Jag har personal notes på många challengecacher.
Jag måste försöka få koll på de jag uppfyller på något annat sätt alltså. Kan ju inte vara säker på att det ens kvarstår ens på de jag manuellt kör checkern på.
Algoritmen tar hänsyn till vilka du har lagt en note på, det är fyra stycken, den tar inte hänsyn till vilka du har en personal cache note på så det är inte relevant.
...