Return to Project-GC

Welcome to Project-GC Q&A. Ask questions and get answers from other Project-GC users.

If you get a good answer, click the checkbox on the left to select it as the best answer.

Upvote answers or questions that have helped you.

If you don't get clear answers, edit your question to make it clearer.

+1 vote
154 views
Har två kommuner kvar till 290st men nu ändrat på kartan och flest hittade kommuner. Skall ju åka till helgen och ta de återstående och blir lite bekymrad, vad är rätt och vad är fel. Har ju varit och loggat de kommuner som nu blivit vita.

Helbaj
in Support and help by Helbaj (150 points)

2 Answers

0 votes

2014-08-20 bytte Project-GC kartdata för Sverige till en uppsättning som förhoppningsvis är mer detaljerad och korrekt. Det finns mer information om det exempelvis på http://www.geocaching.se/forum/viewtopic.php?p=187691#p187691 Som en effekt av detta kan en del cacher som ligger precis intill en kommungräns flytta från en kommun till en annan. Tanken är att de ska flytta från fel kommun till rätt kommun, men det är så klart svårt att garantera att allt är exakt rätt.

Project-GC gör inga egna kartdata utan använder information från externa källor. I de flesta fall innebär det OpenStreetMap, men för just Sverige är det nu data från http://www.val.se/val/val2014/statistik/#gis som kommer att användas.

Eftersom gränserna alltså kan ha justerats så kan du alltså behöva kolla om det är några cacher som "bytt" kommun. Generellt är det bra att logga en cache som inte ligger enstaka meter från en kommungräns när man vill "bocka av" en kommun, för det kan ibland vara tveksamt exakt var gränsen går och det är så klart trist att plötsligt sitta med ett hål mitt i ett område man trodde man var klar med.

by pinkunicorn (Moderator) (160k points)
0 votes
Om du vet vilken cache det gäller så kan man undersöka vilken kommun som är dess rätta kommun genom att titta på Lantmäteriets kartadata, http://kso2.lantmateriet.se/

Där finns både kommun- och läns-gränser med på kartan. Dessvärre kan man inte skriva in koordinater, utan man får leta upp platsen själv, lämpligen genom att jämföra med hur Google Maps och Openstreetmap ser ut runt cachen.
by magma1447 (Admin) (225k points)
Exakt, det var vw bus.

Ledsen för bekymmer (och extra mil), en tråkig sidoeffekt av att vi försöker förbättra.
Lugnt, uppskattar ditt/ert arbete, lite tråkigt för min polare som inte just nu kan ordna till V. Götaland som vi åkte för att fylla förra året.

tack för snabba svar, hoppas den vita fläcken i Stockholm bara är en bugg, för den länk du hänvisar till är det grönt...

Helbaj
Det var en bugg. Fixade den samtidigt som Malung-Sälen, jag bara inte såg det. Men det var ett jobb jag hade glömt att köra som skapade lite data.

Du kan se senaste versionen av den kartan här: http://project-gc.com/images/ps_map.php?mapHash=3588ab96bbf6857d0329dbc497e3ed65

Bör se rätt ut i dina profile stats med inom ett dygn.
länken ovan ser ju bra ut, men den "riktiga" är inte uppdaterad än.
Ok, ser ut som att jag inte har lyckats purga alla datacachnings-lager ordentligt. Det kommer att fixas inom 2 veckor i alla fall. Mer troligt inom 9 dagar faktiskt.

Kartan är korrekt på våra servrar. Men du får den från ett Content Distribution Network. En extern tjänst som sparar bandbredd hos oss, samt att de har datan på många olika platser i världen för att det ska ligga närmare användaren. Där verkar inte den senaste datan ha kommit in än. De cachar bilderna i ett visst antal dagar, sedan slänger de den och ber oss om en ny bild.
...